Selasa, 30 Oktober 2007

pemikiran rambang (1)

'serious shit masen, kalo ko ader memang payah nak study'

ako dah kata, jangan ajak ako study dalam perpustakaan..

suasana yang tak kondusif..

kalo buat penyelidikan, itu boleh diterima..

masing-masing buat hal masing-masing..

dan persembahkan idea dan buah fikiran masing-masing..

tapi untuk study, ia memerlukan sedikit rangsangan..

kata kata lucu, yang kadangkala berbaur lucah (lain kali ako cerita)..

yang akhirnya membuahkan gelak tawa besar, yang mengundang jelingan marah daripada orang lain..

perpustakaan sepatutnya sepi, dingin, sunyi..

dengan penghuninya bagaikan hantu, beraktiviti tanpa bunyi..

bukannya bergosip sambil mendengar lagu-lagu retro..

dan yang paling penting, dilarang makan dan minum..

sesuatu yang ako perlu untuk kekal fokus..

disulam kabut nikotin yang merangsang neuron..

ahh..

ini macam baru bagus..

2 ulasan:

  1. ajak stadi tak nak.Padan muka ko.Ahaha.Lain kali join KAMI.

    BalasPadam
  2. hahaha aku pun tak suke study library. tak best. tak ceria. dan tak gembira. dah la byk kapel jek yg kepit kt library skang nih. nyampah lak aku. tak berkat siaak!

    BalasPadam