Khamis, 22 Mei 2008

rancangan terancang

kalau dalam usaha melakukan sesuatu, selalunya ako akan mebuat persediaan menghadapi situasi yang terburuk, worst case scenario..

kenapa? saja suka..lagipun andaikata terjadi sesuatu, tiadalah ako akan menjadi terlalu tensi..lagipun apakah yang lebih teruk daripada yang paling teruk? tenuk? hensem apa tenuk..

jadi satu rancangan yang kalis kegagalan harus dibuat..rancangan yang pasti akan lepas, walaupun sipi-sipi dalam apa jua keadaan, dan apa jua akibat yang akan melanda..segenap aspek dari segi tentatif, pergerakan, barang keperluan, uang ringget, semuanya dikaji, dimuatkan, lalu dipintal menjadi benang bagi mengait fabrik rancangan sekukuh jaket kevlar..

maka rancangan untuk hadir ke sini pun di rangka dengan jayanya..



dan ako mengharapkan yang terbaik..TETAPI~..

"mak pegi langkawi weekend ni..semua ikut skali ek"

"erk, semua sekali?"

"semualah, ayah kamo balik, adik kamo dah cuti..pegi jumaat, balik ahad..

"ahad? tamau, tamau, tamau..lagipun beruang ada kelas tambahan kan? mak gi dua orang je laa, dating"

"alaa, bukannya selalu..jom sekali, mak call ayah jap..book ticket dulu"

"alaa.."

*.....*

"sekarang beruang macammane?"

ayah kata boleh je..kelas beruang tu takpe"

"mane boleh..dia asyik tuang kelas je..hais"

"ayah kata issokay..hah, dah book belum?"

"tamau..~"

"degil.. *dush!!*"

*.....*

bersedia untuk yang terburuk, berharap untuk yang terbaik..

tapi nasib menentukan segalanya..

dan tak lupa..

maaf chelski..meruntuhkan hegemoni syaitan merah dan menewaskan lelaki gay dari portugal itu bukan takdir kamo..

8 ulasan:

  1. ko paggil adik ko si a'aa tu beruang? cis. nnt dia lagi ensem dr ko tau. korg konpem ke si christiano tu gay? cis. *lagi*

    BalasPadam
  2. Beruang? Niknem best. :P

    Yay langkawi. Boo for not everything going according to plan.

    BalasPadam
  3. hey, lelaki portugal itu sgt tidak gayyy!!

    (a'ah, mmg degil sedegil2nye. can i go? lalala~)

    BalasPadam
  4. sy sokong ilie. lelaki portugal itu tidak gay!

    korg dengki.

    sebab dia hot.

    BalasPadam
  5. nak jadi adik ipar masen lah. age isn't a factor. i kan 16.

    BalasPadam
  6. bukan masen hanya ada seorg adik perempuan ke? eh, ntah.

    BalasPadam
  7. sy sokong niss kembali.

    lelaki portugal itu bkn shj hot, malah talented.
    i first met him during world cup 2006. aha.

    BalasPadam
  8. bila merancang sesuatu.. memang sangat bagus memikirkan worst case scenario..

    its an engineers thought

    tapi kita hanya merancang.. tuhan menentukan

    bes pe langkawi

    BalasPadam