Sabtu, 3 Mei 2008

perajurit besi dan tunggangannya..

mulanya ako agak kurng berminat menonton filem aksi hidup (real life action movie) IronMan..

mungkin agak tidak teruja kerana filem-filem saduran komik sebelum ini banyak yang diringkaskan dan kurang penjiwaannya..

mungkin orang lain tidak, tapi ako..ada sket..

namun setelah menonton, ako agak terhibur..eh bukan..

benar-benar terhibur (walaupun jalan cerita agak ringkas dan kemuncaknya tipikal siri ultraman)..

mungkin kerana 'punchline'nya, komedinya, mahupun kerana keseluruhan cerita itu sendiri..

ataupun..

"eh, mana cop porn tadi?"

'cop porn? tak pernah dengar'

"eh? alamak!"

'ok, balik nanti sila gugel'

...

barangkali yang terakhir tu kot..


***

perasaan itu, lama sudah ako tidak mengalaminya..

deruan angin menekan dada..

dan menikmati irama yang asyik..

ya..

sejak menggelungsur di atas batuan tar, penghijrahan kepada sesaran yang lebih rendah, dan juga ikan..

dan kini ako kembali..



Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

5 ulasan:

  1. two wheels also move your extra spending for fuel away

    p/s member aku kate pas credit kat end of iron man ade lg citer dia.. dem!! miss la plak

    BalasPadam
  2. ade, ade..nick fury dtg ajak iron man masuk geng avenger..

    hahaha..

    BalasPadam
  3. i dont watch movies anymore
    mcm best je

    BalasPadam
  4. Hey,macam mana niss nak naik?

    BalasPadam